W dobie zmechanizowanego piekarnictwa, gdzie większość chlebów wyrabiana jest z gotowych mieszanek chlebowych, a kwas chlebowy ma postać proszku nasza piekarnia kontynuuje produkcję zgodnie z recepturami z dawnych lat.
W dobie zmechanizowanego piekarnictwa, gdzie większość chlebów wyrabiana jest z gotowych mieszanek chlebowych, a kwas chlebowy ma postać proszku nasza piekarnia kontynuuje produkcję zgodnie z recepturami z dawnych lat.
Przerabiany kwas codziennie od lat, ręczne formowanie i odpiekanie chleba, używanie tylko naturalnych składników takich jak woda, mąką, kwas i drożdże sprawia, że nasz chleb ma zapomniany już dzisiaj smak oraz zachowuje świeżość dłużej niż każdy inny.
Piekarnia Rzemieślnicza | Manufaktura Wypieków | Piekarnia Warszawa 170 opinii Google Magdalena Mała Mi Chleby cudowne! Pyszne, świeże. Chleb ciężki taki jak być powinien. Nie żaden dmuchany. Tutaj jakość idzie w parze z ceną! A drożdżówki z owocami. OMG! Niebo w buzi! Ciężkie, duże, w środku ogrom owoców. Co dla mnie NAJWAŻNIEJSZE ciasto jest MAŁO SŁODKIE. W nadzieniu również NIE CZUĆ TONY CUKRU. Tylko naturalnie wyrazisty smak owoców. Na samą myśl mi ślinka cieknie! Dla tych co nie lubią słodyczy tak jak Ja, to spróbujcie drożdżówek. Ja spróbowałam i teraz co Sobotę odwiedzam albo punkt na Namysłowskiej albo na Jadowskiej. Sobota z chlebem i drożdżówką od Pozorka to już Must Have! :) <3 Anita Łubianka Co tydzień na bazarku przy namysłowskiej kupuje pieczywo u Państwa. Dziś o dziwo trafiłam jeszcze na croissanty z nadzieniem pistacjowym i chyba mango z kokosem. Były przepyszne. Drogie ale było warto naprawdę już dawno nie jadłam tak dobrych😋😋😋 Zdjęcia nie dam bo już nie mam 😭 Beata Wojtkowska Pyszne pieczywo. Jak spróbujecie Chleba Wiejskiego może się okazać, że żaden inny nie będzie wam już nigdy smakował . Przepyszne jagodzianki i malinianki, ale mistrzostwo świata to brioszki z kremem pistacjowym. Kocham!! Jan Motyka Polecam smaczne wypieki ogólnie to wszystko git 😅😋 Adela Skiba Super miejsce, przepyszne wypieki słodkie oraz chleby. Jagodzianki 10/10 ! Polecam każdemu bo warto ❤️ Jolanta J Polecam jagodzianki- wyjątkowy smak. Wreszcie prawdziwa jagoda bez ulepszaczy i oszczędności. Karolina Kanabrocka Świetne jagodzianki, wypieki przepyszne. Chodź czasem obsługa jest nie przyjemną. Ale starsza Pani która tam pracuje jest super. Bardzo miła i pomocna. Alice In Internet Uwielbiam ich jagodzianki (cienkie ciasto, pełne jagód i kosztują 14zł) i rollsy malinowo-pistacjowe 🤤 Chleby takie średnie, ale słodkości najlepsze w mieście
Nasza piekarnia została założona w 1984 roku przez Mistrza Piekarskiego Mariana Pozorka. Marian Pozorek zawodu uczył się w Żelechowie, Do Warszawy przyjechał jako młody czeladnik w 1962 roku, gdzie podjął pracę u Romana Dobrowolskiego – swojego przyszłego teścia. Pracował tam do lat 70 tych, by w 1984 roku otworzyć Piekarnie na warszawskich Szmulkach. Marian Pozorek przykładał wielką wagę do tradycyjnego wypieku chleba, często w jego piekarskich wypiekach można było znaleźć inspiracje jakie przywoził z podróży, jak również z książek. Głęboko wierzył, że małymi kroczkami wracamy do tradycyjnego wypieku chleba, gdzie kunszt pieczywa. Marian Pozorek zmarł 7 grudnia 2015 roku.